#CANRICARTCAU

IMG_20190511_114511.jpg
IMG_20190511_124219.jpg
IMG_20190511_120152.jpg

COMUNICAT

El Casal de Joves, la Taula Eix Pere IV i l’Agrupament Escolta l’Avenc necessitem més espais per a continuar omplint de vida Can Ricart davant l’abandonament i l’aïllament del recinte.

Can Ricart continua en perill. El conjunt fabril, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, segueix sent l’exemple paradigmàtic de dues dècades de transformació al Poblenou on s’ha menystingut el teixit urbà, industrial i social que constituïa la personalitat del barri. Els edificis i naus centrals, cedits el 2013 a la Universitat de Barcelona per fer-hi un campus de les Arts, porten 6 anys sense cap inversió, amb les cobertes enderrocades i amb problemes estructurals.

El Casal de Joves, el local Perequartu i la fàbrica de creació Hangar són els únics espais que dia a dia omplen de vida Can Ricart. Tot i així, les iniciatives associatives a Can Ricart es veuen limitades per l’abandonament i aïllament del conjunt, i per la manca d’espais on continuar ampliant l’organització d’activitats i de projectes socials. Com a primer horitzó, per a seguir ampliant de vida Can Ricart, resulta imprescindible recuperar les naus annexes del Casal de Joves: l’antiga cantina i la casa del contramestre.

Per tot això, RECLAMEM:

  1. La rehabilitació de les naus annexes per ampliar el Casal de Joves, proporcionar espai a un nou agrupament escolta i recuperar la cantina com a espai de trobada i inserció social. Les antigues cotxeres i casa del guarda es troben en un estat estructural greu i les intervencions pressupostades el 2017 per a la consolidació (250.269€) i la rehabilitació (1.252.713€) no s’han arribat a executar.

  2. La posada en marxa immediata del projecte per a les naus centrals de la UB o bé emplaçar a l’Ajuntament i al teixit veïnal a proposar de forma participativa un ús social alternatiu per a tot el conjunt.

  3. La recuperació de la traça de Pere IV pel Parc Central i la seva connexió amb Can Ricart. La creació del Parc Central del Poblenou i la seva estructuració ha ocasionat no tan sols la interrupció del carrer Pere IV, eix patrimonial que estructurava econòmicament i urbana el Poblenou des dels seus orígens, sinó que també ha incrementat tant l’aïllament com la dificultat d’accés al recinte de Can Ricart. Es perd l’oportunitat que sigui un centre activador i vertebrador entre els diferents barris de Poblenou. Resulta necessari fer de l’entorn de Can Ricart un entorn segur i transitable per a tothom.

  4. L’aturada del projecte 22@0060 que afecta al conjunt de Can Ricart per tal de fer una nova proposta respectuosa amb la memòria del Poblenou. Actualment s’està iniciant la transformació 22@ de l’illa amb la construcció de blocs d’oficines de fins a 12 plantes. El recinte fabril quedarà envoltat dels blocs com un interior perdent qualsevol relació amb el barri i desvirtuant-ne qualsevol lectura patrimonial.

 

Poblenou, 11 d’abril de 2019

Taula Eix Pere IV, Casal de Joves del Poblenou, Agrupament Escolta l’Avenc i Hangar -Fàbrica de creació-

Descarrega't el cartell, fes-te una foto i penja-la a les xarxes amb l'etiqueta de #CanRicartCau per mostrar el teu suport a la campanya!
 

PROJECTES

can-ricart-5_5_570x340.jpg

NAU ANNEXA

La nau annexa per a usos comunitaris

L'Agrupament Escolta l'Avenc, el Casal de Joves de Can Ricart i la Taula Eix Pere IV hem unit les nostres forces per reclamar la rehabilitació i l'ús de la nau annexa. Un espai per seguir omplint de vida el conjunt històric de Can Ricart. Proposem un espai perquè l'agrupament escolta pugui fer cau, una ampliació del casal de joves per seguir creixent en activitats i la recuperació de l'antiga cantina amb un bar d'oportunitat social.

A continuació pots descarregar el document complert del projecte de la nau annexa.

 
ENQUESTA

Ompliu l'enquesta d'opinió sobre el futur de Can Ricart aquí:

 

ENTITATS QUE HI PARTICIPEN

logo_avenc_transp-01.png
logoTaula.png
logocasal.png

AGRUPAMENT ESCOLTA L'AVENC

TAULA EIX PERE IV

CASAL DE JOVES CAN RICART